Uncategorized

Den positive jantelov – hurra for den

Den omvendte jantelov – 9 bud

Til min bogreception gav min far mig en flaske vanish (pink flaske med ”fjern-let” mod pletter). I hans tale sagde han at denne skulle jeg bruge, hvis/når der kom noget på min vej, som ikke var postitivt og ikke kærligt. På bagsiden havde han skrevet den omvendte jantelov – 9 bud som lyder således:

 1. Du skal vide at vi andre regner med dig
 2. Du må indse at mindst 4-5 mennesker – dine nærmeste – er helt afhængige af dig
 3. Du skal vide at vi ved at der er noget godt og værdifuldt i dig som vi har brug for
 4. Du skal vide at du har nogle menneskelige egenskaber som vi holder af
 5. Du skal vide at vi andre også kender til at føle sig betydningsløs, værdiløs, ensom og mislykket
 6. Du skal vide at du hører sammen med os
 7. Du skal vide at vi vil gøre meget for dig
 8. Du skal tro at dit eget liv og vort samfunds bestået er meget afhængig af din indsats
 9. Vi – du og jeg – kan løse problemerne i fællesskab

Og HURRA for den… Og HURRA for at jeg har arbejdet SÅ meget med mig selv og min indre kerne, at jeg kan modstå og forstå hvad det egentlig handler om, når folk synes og fortæller mig, at jeg er ”blevet for meget”.

Det er vanvittigt vigtigt at vi får arbejdet med den forståelse, at det i 9,5 ud af 10 gange handler om personens egne skyggesider og ikke handler om mig. Jo, jeg ved godt at jeg er meget synlig og jeg er meget – MEGET – på og offentlig… Specielt på de sociale medier… Men jeg møder så meget kærlighed og forståelse og jeg får dagligt skulderklap for at jeg er mig…

”Tak for dig” kan jeg henvise i nærmest samtlige anmeldelser jeg har fået fra folk, som rent faktisk har læst min bog. Som har ønsket at læse, hvad jeg har på hjertet. Og som via bogen lært mig meget bedre at kende OG stadigvæk kan lide mig.

Når vi har kant…

Så PYT hvis nogle synes jeg er for meget… Vi – jeg – kan ikke gøre alle tilfredse og jeg kan ikke blive elsket af alle. Og hvis dem der ude synes at jeg er ”for meget”, så findes der en knap hvor der står Unfollow… Eller de kan helt gå ind og un-friende mig eller bloker mig. Og de skal være velkommen til at gøre en af 3 ting. Hellere det end at de bruger krudt på at snakke mindre pænt om min markedsføringsstrategi eller om min person.

Jeg er faktisk ligeglad – ikke at jeg ikke bliver berørt af det. Vi mennesker VIL helst have at alle elsker os – men det er ikke realistisk. Og jeg vidste godt at når jeg sprang ud i denne form for markedsføring  – også endda med en bog under armen – ville der komme nogle som ikke brød sig om det. Og her kigger jeg så istedet på alle dem, der faktisk vil følge mig, som får noget ud af at høre på mig og læse min bog.

Tak til jer – men også tak til alle jer som synes jeg er for meget. I bekræfter mig i at jeg rent faktisk gør min markedsføring RIGTIGT. For når vi har kant – og har taget en beslutning om hvem vi vil henvende os til – så VIL der være nogle som ikke følger med. Og når der kommer kritik af denne art – så må jeg sande at jeg gør noget rigtigt OG er synlig – præcis som jeg planlagde.

Med masser af kærlighed

Camille

1 thought on “Den positive jantelov – hurra for den

 1. Du er helt fantastisk de er misundelige på det du står for ,så keep on going søde du gør det så godt ,jeg er stolt af dig og ser optil dig !❤️

  Vi skal alle følge vores indre drømme og bare være os selv så skal alt nok ordne sig og du er møg hammerne sej Camille , jeg vil gå i dine fodspor , og jeg kan virkelig også være for meget ,Meen sådan er det bare vi er 2 mennesker der yder også nyder vi at være for meget ,for når man først opnår det man virkelig drømmer om så skal ingen standse os VEL ..?

  Mette Moff

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *