Uncategorized

Den søde juletid

Den søde juletid…

Jeg elsker julen. Jeg elsker lys, mørket og al den kærlighed som rigtig mange i netop denne måned giver hinanden. Jeg kan huske da jeg arbejdede på Nørreport station i mine helt unge dage, der var så stor forskel på folks adfærd i alle de andre måneder contra december. Her kom smilet og den søde kommentar altid med. De virkede mere overbæren og fandt altid lidt mere tålmodighed frem i de ofte travle situationer.

Efter min mening burde vi alle have det som i netop denne måned HELE året. I wish it would be christmas all year long… synges der.  Vi skulle alle finde denne sødme og overbærenhed frem i os selv og huske den alle 12 måneder af året. Det er efter min mening heller ikke de fem dage mellem jul og nytår at vi skal passe på med de søde sager og vægten – men de 360 andre dage. I den søde juletid skal vi da netop blot give los på de søde sager… Det er selvfølgelig en helt anden snak, altså den om sukkerindtag – som vi måske ikke skal gøre ligemeget af i de 12 andre måneder, men kærligheden til andre skal vi have i samtlige 365 dage om året.

Men for mange er det svært. Det tror jeg handler om at de ikke har fundet kærligheden til sig selv. Har du fundet kærligheden til dig selv? Elsker du dig selv? Det er jo der at geden skal barberes… Vi skal starte med os selv. Huske på at elske os selv – alle 365 dage – også vil næstekærligheden komme HELT naturligt og ægte. Jeg siger ikke at man ikke kan elske andre med mindre man elsker sig selv – jeg siger bare at når vi sender kærlighed til os selv først og fremmest så kommer det meget mere naturligt og ægte at sende kærlighed ud til andre.

Og hvordan gør vi så det? Vi snakker pænt til os selv. Jeg sammenligner det ofte med hvordan vi snakker til vores børn. Når de kommer og er nedtrykte så siger vi jo heller ikke: tag dig sammen, nu mander du dig op, stop med at græd… Eller det burde vi hvertfald ikke gøre. Men det er præcis sådan rigtig mange snakker til sig selv, når de har udfordringer.

Julen handler om at hygge sig sammen. Nyde hinandens selskab og få snakket om en masse ting. Nærvær og hygge. Ting som SKAL sættes i højsættet – hvis i spørg mig – HELE året.  Øv dig i at holde jul hele året.. Vær nærværende overfor de mennesker du elsker – og start med dig selv.

Glædelig jul

Camille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *