Uncategorized

Selvværd

Selvværd…

Hvad er egentlig forskellen på selvværd og selvtillid?

Jo hvis du forestiller dig et hus, så er fundamentet dit selvværd og væggene selvtilliden. Hvis fundamentet ikke er solidt nok eller dybt nok bygget ned i jorden, så er der stor sandsynlighed for at huset vælter når der kommer en storm/udfordring forbi i dit liv. OG det gør der, kommer en udfordring forbi – sådan er det at leve.

Så bruger vi ikke tid på at bygge fundamentet solidt, så vælter det hele ved første blæst. Det er faktisk det der sker i USA i sydstaterne. Det ser så voldsomt ud – og det er det selvfølgelig osse – når husene er væk efter en storm derovre, men når man så har været derovre, så er det tydeligt at se at husene nærmest står på jorden uden ordentligt og solidt fundament bygget grundigt ned i jorden…

Og hvordan gør man så lige det – styrker sit selvværd… jeg mener vi skal starte med at snakke pænt til os selv. Vi skal stoppe med at kritisere os selv HELE tiden. Jeg har i mange år været i tøjbranchen og GISP hvor er vi kvinder dog eksperter i at kritisere os selv – HELE tiden… Jeg blev rystet hver gang. Kvinder hvor jeg tænkte; HUN har styr på det med selvværd – måske endda sidder og råder andre i netop selvværd – foran et spejl kommer den lille kritiker frem: mormorarmen, ridelår – tyk mave – jeg kan blive ved..

Hvor er det synd… Jeg måtte simpelthen helt holde op med at arbejde i tøjbranchen af bl.a. denne årsag, jeg kunne simpelthen ikke holde til det i mit hjerte. Det var for hårdt, simpelthen. Nu skal jeg ikke være hellig – jeg har selv den kritiker… Jeg vejer mindst 10 kilo mere end jeg plejer at gøre og det kan jeg godt mærke jeg har det skidt med nogle dage. Men jeg ved også at HVIS det fyldte mere end det rent faktisk gør, så ville jeg gøre noget ved det. Og jo jo jeg ved godt at det ikke bare er nemt at smutte på slankekur eller ændre fra den ene dag til den anden. Men jeg ved også at når jeg sidder i min lænestol som 97 år så vil jeg da ikke tænke tilbage og huske: GODT du hele tiden var på slankekur og hele livet igennem var en str. 38…

Selvværd er ikke  noget mine forældre kendte så meget til. Vi er meget bedre klædt på i dag. Og når vi nu er det, altså blevet informeret meget mere om netop dette område – er det så ikke være ansvar at styrke vores fundament? Ja, det mener jeg. Men selvfølgelig skal vi kun gøre det hvis vi mener det giver mening.

Kærligst

Camille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *